Markanızı Her Sunumda Öne Çıkarın

Marka tutarlılığı nedir?

Marka tutarlılığı, bir markayı temsil eden tüm içerik boyunca temel marka değerlerini aynı tonda sunma uygulamasıdır – Logo, metin, resim, video, müzik, ses ve ofislerin iç tasarımına kadar  olan her şey.

Amaç, bu unsurları tüketicilerin zihninde uygulamaktır, böylece markanızı asla unutmayacak ve gördükleri her yerde tanımayacaklardır.

Markanızı izleyiciye sunarken tutarlılık önemli bir rol oynamalıdır. Ancak, markanızı gösterme şekliniz şirketinizin kişiliği ve değerleri ile uyumlu olmalıdır.

Ürünlerinizi / hizmetlerinizi kullananlar markanın “ hissini ” hissetmelidir. Kitleniz de bilmeli. Sunumunuzun içeriği boyunca devam etmeleri gerekir.

Markanızı uygulama ve yapımınızla ilgili birkaç profesyonel ipucu her sunumda öne çıkıyor.

#1 “ Marka sesi “ ‘den haberdar olun

Marka sesi nedir? Marka sesi, markanızın her kanaldan kitleyle iletişim kurmasının tutarlı bir yoludur.

Coca-Cola sesi neşeli ve arkadaş canlısı bir markadır. Coca-Cola tarafından oluşturulan tüm içerik her zaman bu değerleri iletecektir.

Markanızın sesini nasıl elde edersiniz?

Markanızı düşündüklerinde insanlara ortaya çıkarmak istediğiniz duyguları açıklayan üç kelime seçerek başlayın. Mümkün olduğunca spesifik olmaya çalışın.

Marka sesinize hakim olan duygu, sunumunuz da dahil olmak üzere oluşturduğunuz tüm içeriğin tonunu belirleyecektir.

Markanız “ komik ile ilişkiliyse, ” sunum yaparken ciddi olmamaktan çekinmeyin. Komik davranın, ama zorlamayın. Markanızın sesini ne kadar iyi tanırsanız, onu sunarken kendinize o kadar güvenirsiniz.

Markanızın sesini yeterince iyi bilmiyor musunuz? Uzman Sunum Ajansı Loop‘un bununla ilgilenmesine izin verin.

Sunumunuzun görsel yönüne hakim olması gereken renkler söz konusu olduğunda, kullanacağınız şablonun logonuzun renkleriyle uyumlu olması gerektiğini unutmayın. Okunabilir aynı anlama gelmez, bunu da aklınızda bulundurun.

Okunabilir hale getirin. Metin için daha koyu renkler ve arka planlar için açık renkler seçin.

Sunumunuzun “ sıkıcı göründüğünü düşünüyorsanız endişelenmeyin. ” Renkli slaytlar sunumunuzu fantastik değil, derinden seçilmiş görüntüler, grafikler, grafikler ve heyecan verici hikayeler haline getirecektir. Aynı renk şemaları, hedef müşterilerinizin zihninde marka bilinirliği sağlayacaktır.

Dünyanın en iyi markalarının% 95’inden fazlası logolarında ve diğer görsel kimliklerinde iki renk kullanıyor.

Tamamen siyah açılış slaytına kapsamlı, yüksek kaliteli bir logo yerleştirmek, logonuz izleyicinin gördüğü ilk şey olduğu için sunum başlamadan önce ruh halini ayarlamaya yardımcı olacaktır.

Logoyu diğer tüm slaytların köşesinde tekrarlamak, kitlenin dikkatini ustaca koruyacak ve büyük olasılıkla hafızasına yapışacaktır. Logo görünür olmalı ancak müdahaleci görünmemelidir.

Her slayttaki logo ve arka planlar arasındaki uygun kontrastı ayarlayın. Logo şablondan çıkıntı yapmamalı, tanınabilir olmalıdır.

Ürünleriniz veya hizmetleriniz hakkında konuşmayı bitirdiğinizde kapanış slaydı ilk slaydı gibi olmalıdır. Ekranda başka hiçbir şey olmayan büyük boyutlu bir logo, kalıcı bir izlenim bırakmaya yardımcı olur.

#4 Marka kişiliğinizi ileten yazı tipini seçin

Markanızın yönergeleri zaten geliştirildiyse, markanızı sunarken hangi yazı tiplerini kullanacağınızı herkesten daha iyi bilirsiniz. Ancak, sizin için en uygun olanı henüz bulamadıysanız, doğru yazı tipini seçmek için işte birkaç ipucu.
Marka adınız için yazı tipi ayırt edici, yaratıcı olmalı ve marka tutarlılığı hissine uygun olmalıdır.
Her yazı tipinin kendine özgü özellikleri vardır, bu nedenle hedef kitlenizde farklı duygular uyandırır.
Altı ana yazı tipi sınıflandırması vardır: Serif, Sans-serif, Slab serif, Script, Handwriting ve Dekoratif.

Serif yazı tipleri 15. yüzyıldan beri var olmuştur. Orijinal yazı tipi stilleri oldukları için onları klasik, geleneksel ve güvenilir olarak algılıyoruz.

Vogue, Time Magazine gibi saygınlık ve gelenek duygusu iletmek isteyen markalar tarafından tercih ediliyorlar, Rolex vb.

Sans-serif yazı tipleri, 19. yüzyılda ortaya çıktıklarından beri serif yazı tiplerinden daha modern olarak algılanmaktadır.

Minimal tasarımları temizlik ve yardım hissine ilham verir. Küçük çözünürlüklerde bile okunabilir kalırlar.

En iyi teknoloji şirketlerinin çoğu tarafından kullanılırlar.

Slab serif yazı tipleri cesurluk ve güven mesajı gönderir.

Hala güncel görünmek isteyen kaliteli ürünler üretme konusunda uzun ve kanıtlanmış bir geçmişe sahip şirketler için iyi çalışıyorlar.
Geleneksel serif yazı tiplerinden daha sağlam, kalın ve ilginç görünüyorlar.

Script yazı tipleri zarif ve benzersizdir. Nasıl herkesin el yazısı benzersiz görünüyorsa, her yazı tipi de çok farklı hissettiriyor.

Script fontlar Ford, Johnson & Johnson, Cadillac ve Instagram gibi markalar tarafından kullanılır.

Markanızı eğlenceli, gayri resmi, ulaşılabilir veya sanatsal olarak sunmak istiyorsanız el yazısı yazı tipleri iyi bir seçimdir.

Dekoratif yazı tipleri stilize, ayırt edici ve dramatiktir

Dekoratif yazı tipleri en çeşitlidir. Oldukça stilize bir görünüm sunarlar ve bu nedenle biraz daha moda olma eğilimindedirler.

Dramatik ve ayırt edicidirler. Böylece Lego, Disney ve IBM gibi şirketlerin logolarını özellikle unutulmaz kılıyorlar.

Sunum slaytlarının yazı tipleri basit ve iyi bilinmelidir böylece odadaki herkes onları kolayca okuyabilir. Aksi takdirde, izleyici, yazılanları okumak için sürekli çaba göstererek yorulabilir ve dikkati dağılabilir. slaytlar.

Yazı tipi boyutu söz konusu olduğunda, olay çevrimdışı gerçekleşirse ekran boyutunu ve odayı unutmayın. Metin arka sıralardan bile görülebilir olmalıdır.

İzleyicileri heyecanlandırmak, uyarmak veya yazılanların önemini vurgulamak istiyorsanız farklı yazı tipi boyutları kullanın. Yazı tipi boyutu, sahip olduğunuz amaca bağlı olarak değişir.

#5 Fotoğrafların önemini hafife almayın

Görüntüler izleyici üzerinde en güçlü izlenimi bırakıyor. İnsanlar görüntüleri metinlerden daha fazla tutma eğilimindedir. Bu nedenle sunumunuz için doğru görüntüleri seçmek son derece önemlidir.

Yalnızca yüksek çözünürlüklü fotoğraflar kullanın. Bulanık görüntüler görüntülerseniz insanlar markanızı ciddiye almaz. Neden bahsettiğinizi umursamıyorsanız bir dinleyiciyle etkileşime giremezsiniz.

Markanızla etkileşime girerken insanların almasını istediğiniz hissi veren görüntüler toplayın.

Görüntüler çok açıklayıcı olmamalıdır. Metnin gerçek anlamını iletmek gerekli değildir. Bir metafor, synecdoche veya metonim olabilecek farklı bir şey kullanabilirsiniz.

Hikayeyi fotoğraflarla anlatmaya çalışın. İnsanlar herhangi bir fikri başlangıç, orta ve son ile bir hikaye olarak kavramsallaştırmaya eğilimlidir. Eğer marka tutarlı ve bir kişiliğe sahip ise bir hikayesi olmalıdır.

Yaratıcı olun ve sunumunuz için küçük bir sanat eseri yapmaktan çekinmeyin. Herkese yaptığınız dünyayı gösterin.

Kimse sizden marka tutarlılığınız hakkında bir roman yazmanızı beklemez, ancak tüm sunum içinde ritim, tonlama ve hız gibi unsurları akılda tutar.